12.8 C
Skopje
3.12.2021 - 14:15

Ознака: проект

Проектот „Сега“ на Изложбата на архитектурата во Венеција

Министерството за култура информира дека комисијата во состав: Трајче Блажевски, Имер Бајрами, Џемил Бектович, Агрон Салиу и Александар Андовски, ги разгледа пристигнатите пријави на...

Проект за реконструкција на Старата чаршија

Прилеп Општината Прилеп подготви идејно решение за реконструкција на Старата чаршија. Планирано е нејзината реализација да почне кон крајот на август. Таа предвидува и изградба...

Заеднички проект на Битола и Пустец за зачувување на културното наследство

Проектот „Смарт кул туризам” денеска беше потпишан меѓу општините Битола и општина Пустец, Албанија. Со потпишувањето на договорите беше означен почетокот на имплементацијата на проектот...

Општината набави камион метларка

Крушево Општината Крушево набави камион за метење и чистење, таканаречен метларка, мулчер. Исто така набави и 21 контејнер преку проектот МСИП за подобрување на општинските...

Почнува проектот ,,Џудо во училиштата“

Вредностите од практикувањето џудо беа и се мотив за да го промовираме и популаризираме овој спорт. А клучниот чекор е спроведувањето на проектот ,,Џудо...

Гласот на Охридско Езеро – проект што го освои светот

Балканските земји се богати со природни убавини - планини, реки, езера, кои од година на година привлекуваат сè повеќе туристи. Некои од нив се...

Основците од Центар преку проектот „Велоучилишта“ ќе учат за загадувањето и...

Општина Центар потпиша меморандум за имплементирање на проектот „Велоучилишта“ наменет за учениците од основните училишта на територијата на оваа скопска општина. Проектот треба да овозможи...

ОУ „Ѓорѓија Пулевски“ дел од проект за екологија на „Еразмус+“

Основното училиште „Ѓорѓија Пулевски“ од скопската општина Аеродром беше дел од проектот на „Еразмус+“ посветен на екологијата што се одржа во Рига, Летонија, во...

Почнува проектот „Ги запознаваме ретките болести 2020“

Втората сезона на проектот „Ги запознаваме ретките болести“ почнува денеска во организација на Здружението „Живот со предизвици“. Предизвикот за екипата која работеше и оваа година...

Проект за реконструкција на улици

Општината Крушево аплицира до Светска банка за реконструкција на три од поголемите улици во градот Крушево и се очекува овој проект да почне со...