22.9 C
Skopje
21.8.2019 - 0:58

Ознака: проект

Со новиот проект „Паметен град“, Скопје ќе стане метропола

Новиот проект „Паметен град“ предвидува Скопје да го направи модерна престолнина, велат од градот Скопје. Во концептите на создавање еден паметен град, основен двигател...

Проект на МКЦ за афирмирање млади автори

Младинскиот културен центар повикува млади независни и неафирмирани автори на возраст до 30 години да се пријават на новиот проект „Сурова култура“, што планира...

Средното училиште „Васил Антевски-Дрен“ вклучено во проект на „Еразмус+“

Нашиот нов проект има цел да ја користи обединувачката моќ на уметноста, на тој начин актуализирајќи ги заборавените културни вредности и обележја, со подигнување...

Македонија е дел од големиот одбојкарски проект на Грбиќ

Намерата е преку спортот да ги поврземе клубовите и да ги анимираме децата да се занимаваат со спорт, да ги оттргнеме од прекумерното седење...

Проектот „Светот на Биби“ промовиран на „Кидскрин самит“ во Мајами

Проектот „Светот на Биби“ деновиве беше промовиран на „Кидскрин самит“, најголемиот настан посветен на детската забавна индустрија во САД. Настанот се одржа во Мајами,...

Позитивни резултати од проектот за лични и образовни асистенти

Учениците со посебни образовни потреби од основните училишта во општината Аеродром веќе шест месеци имаат лични и образовни асистенти, а проектот преку кој се...

Проектот „Европски филм за млада публика“ во четири града низ Македонија

Здружението на филмски продуценти на Македонија (МЗФП), од денеска до 19 ноември го организира проектот „Европски филм за млада публика“ во рамките на кој...

Проект што, наместо да ја позлати, ја зацрни Битола

„Златниот рид“ не стана филмски град на Битола, каде што ќе се снимаат интересни филмови или ТВ-серии. Но битолчани тој мегаломански проект долго ќе...

Македонски уметници дел од голема светска изложба во Ле Авр

Во францускиот град Ле Авр во „Театре дел хотел виле“ е отворена групна изложба на која учествуваат младите македонски автори: Александра Ацеска, Ангел Миов...

Почна проектот „Јакнење на отпорноста од насилен екстремизам на локалните заедници...

Во услови на глобални процеси и движења ниту една земја не е заштитена од продорот на тероризмот на свое тло. Особено земјите како нашата,...