Ознака: проект

Електронска царина и редица нови проекти

Царинската управа неодамна одбележи 30 години од своето формирање. По тој повод, за досегашните резултати во работењето, како и за идните планови поразговараме со...

Авторот на серијата „Игра со лигни“ најави нов побрутален проект

Откако минатата година беше обележана со бизарната корејска серија „Игра со лигни“, нејзиниот автор сега најави нов проект, а судејќи според она што го...

Бугарија започна разговори со Грција за заеднички нуклеарен проект

Бугарија започна разговори со Атина за изградба на нова нуклеарна централа на бугарска територија што ќе ја користи Грција според долгорочен 20-годишен договор, објави...

„Градиме иднина“ сака да ги згрижи децата од улица и да...

Во решавањето на овој горлив проблем мора да се вклучат општините и Центрите за социјална работа. Да се отворат повеќе дневни центри во кои...

„Макстил“ и ГИМ ги претставија резултатите од проектот „Синдерела“ како модел...

Во рамките на проектот „Синдерела“, во кругот на фабриката „Макстил“ – Скопје, беа презентирани градежни материјали на база на секундарна суровина, што се добива...

5.000 деца Роми вклучени со проектот „Инклузија на децата Роми во...

Образованието во раното детство игра клучна улога во развојот на децата и има значајни позитивни социо-економски ефекти врз целото општество. Развојот на интелектуална љубопитност,...

Проект за поврзување локални патишта

КРИВА ПАЛАНКА Во рамките на Проектот за поврзување локални патишта, кој се реализира од страна на Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од...

Што им прават парите на луѓето?

Студија во Берлин проверува што се случува кога луѓето добиваат по 1.200 евра секој месец Искуството почна минатиот вторник: група избрани луѓе ќе добиваат безусловен...

Сасоли: Проширувањето на ЕУ е позитивен проект

Претседателот на Европскиот парламент, Дејвид Сасоли, повика на земјите од Западен Балкан да им се дозволи пристап во Европската Унија, нарекувајќи го проширувањето „позитивен...

Новаци за еколошки проекти доби 5.154.590 денари

Општината Новаци од Министерството за животна средина за реализација на еколошки проекти ќе добие вкупно 5.154.590 денари. Овие средства ќе бидат искористени за финансирање на...