Ознака: проект

Одржани повеќе настани по повод двегодишнината од потпишувањето на Договорот во...

Претседателот на Владата, Оливер Спасовски, министерот за надворешни работи Никола Димитров, министерот без ресор задолжен за дијаспора и претседател на работна група за поддршка...

Со концерт на „Суперхикс“ вечерва завршува проектот „Култура во време на...

По 50 маалски концерти, вечерва запира „Култура во време на корона“. На денешната прес-конференција преставниците на градските културни институции информираа за резултатите од проектот....

Проектот „Сега“ на Изложбата на архитектурата во Венеција

Министерството за култура информира дека комисијата во состав: Трајче Блажевски, Имер Бајрами, Џемил Бектович, Агрон Салиу и Александар Андовски, ги разгледа пристигнатите пријави на...

Проект за реконструкција на Старата чаршија

Прилеп Општината Прилеп подготви идејно решение за реконструкција на Старата чаршија. Планирано е нејзината реализација да почне кон крајот на август. Таа предвидува и изградба...

Заеднички проект на Битола и Пустец за зачувување на културното наследство

Проектот „Смарт кул туризам” денеска беше потпишан меѓу општините Битола и општина Пустец, Албанија. Со потпишувањето на договорите беше означен почетокот на имплементацијата на проектот...

Општината набави камион метларка

Крушево Општината Крушево набави камион за метење и чистење, таканаречен метларка, мулчер. Исто така набави и 21 контејнер преку проектот МСИП за подобрување на општинските...

Почнува проектот ,,Џудо во училиштата“

Вредностите од практикувањето џудо беа и се мотив за да го промовираме и популаризираме овој спорт. А клучниот чекор е спроведувањето на проектот ,,Џудо...

Гласот на Охридско Езеро – проект што го освои светот

Балканските земји се богати со природни убавини - планини, реки, езера, кои од година на година привлекуваат сè повеќе туристи. Некои од нив се...

Основците од Центар преку проектот „Велоучилишта“ ќе учат за загадувањето и...

Општина Центар потпиша меморандум за имплементирање на проектот „Велоучилишта“ наменет за учениците од основните училишта на територијата на оваа скопска општина. Проектот треба да овозможи...

ОУ „Ѓорѓија Пулевски“ дел од проект за екологија на „Еразмус+“

Основното училиште „Ѓорѓија Пулевски“ од скопската општина Аеродром беше дел од проектот на „Еразмус+“ посветен на екологијата што се одржа во Рига, Летонија, во...