15.8 C
Skopje
20.11.2019 - 16:43

Ознака: проекти

Зелено светло за 13 нови одбранбени проекти на ЕУ

Владите на ЕУ дадоа зелено светло за 13 нови одбранбени проекти насочени кон развој на поголема воена моќ независна од САД. Според плановите договорени од...

Светска банка ќе даде поддршка од 120 милиони долари за финансирање...

Светска банка ќе даде поддршка од околу 120 милиони долари за финансирање на пет проекти со кои ќе се подобри локалната инфраструктурата, да се...

Заев: Вложувањето во Пелагонискиот Регион ќе продолжи со уште поголем интензитет

Вложувањето во Пелагонискиот Регион ќе продолжи со уште поголем интензитет, во проекти од интерес за граѓаните и младите, изјави претседателот на Владата, Зоран Заев,...

Кој ќе го пополни лидерскиот вакуум во Европа

Во геополитичкото позиционирање не смее Европа да се остави да биде спореден играч, кој ќе биде туркан настрана во спринтот на „големите“. На крајот,...

Патроните празници одбележани во ОУ „Рампо Левката“ и „Добре Јованоски“ во...

Со свечена програма денеска ООУ „Рампо Левката“ од Прилеп го одбележа патрониот празник. - За неполни две години, во ООУ „Рампо Левката“ беа реализирани голем...

Проекти и ветувања само на хартија

Доколку во изминатиот период се реализираа барем некои од ветувањата што им беа дадени на битолчани на сите претходни избори, сега Битола ќе беше...

„Нова Македонија“ дел од проект меѓу најдобрите 10 во Европа

Европската комисија го избра проектот што Високата школа за новинарство и за односи со јавноста го спроведе со своите партнери - дневниот весник „Нова...

ЈП „Комунална хигиена“ ги вклучи студентите во проекти

Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ потпиша меморандум за соработка со универзитетот „Мајка Тереза“. Претпријатието и високошколската образовна установа ќе остваруваат соработка при реализација на едукативни...

Можности за поддршка на општините од Европската инвестициска банка

Општините во земјава ќе добијат можности за поголем пристап за урбани проекти во рамките на програмите на Европската Инвестициска Банка и други финансиски инструменти. За...

Министерство за култура: Ќе се менува начинот на финансирање на проектите

До донесување на новиот закон за остварување на јавниот интерес во културата веднаш да се пристапи кон промена и дополнување на постојниот закон за...