13.8 C
Skopje
20.9.2021 - 4:03

Ознака: продадено

Писмо на Ајнштајн продадено за 1,2 милион долари

Писмо на Алберт Ајнштајн напишано со рака, во кое се наоѓа неговата позната формула E = mc2, е продадено на аукција за повеќе од...

Делото на Хокни со базен продадено за 27,4 милиони евра

Делото „Сплеш“ на Дејвид Хокни, една од неговите најкарактеристични слики со базен, е продадено за 23,1 милиони фунти (27,4 милиони евра) во аукциската куќа...