Ознака: програма

Најавена годинешната програма на Младинскиот Културен Центар

Годишната програма на Младинскиот културен центар – Скопје вчера беше најавена на прес конференција од директорот на МКЦ, Русе Арсов, кој заедно со заедно...

Издвоени 53 милиони денари за Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво

Програмите за промоција на обновливи извори на енергија и поттикнување на енергетска ефикасност во домаќинствата за 2019 година и за конкурентност, иновации и претприемништво...

Владата ја усвои Програмата со стратешките приоритети во 2019 година

Владата на денешната 114-та седница ја усвои предлог-програмата за своето работење во 2019 година, која е во согласност со Програмата за работа на Владата...

Поефикасна администрација – примарно во развојната програма на градот

Предлог-буџетот на градот Скопје за 2019 година со предлог-одлука за негово извршување беше на дневен ред на седницата на градскиот совет. Градските советници вчера...

Годинашниот „Скопски џез-фестивал“ – уникатен и со храбра програма

Традиционалниот „Скопски џез-фестивал“ годинава ќе се одржува од 17 до 21 октомври на две локации, Македонската опера и балет и Младинскиот културен центар. Според...

Педесетгодишнина од мисиите на „Аполо“

Програмата „Аполо“ почна пред 50 години со првиот човечки лет во вселената, кој ги постави темелите за мисиите во кои десетина мажи слетаа на...