Ознака: програма

Што содржи новата владина програма

Целта е да ја трансформираме нашата економија за да биде поконкурентна, прво дома, а потоа и надвор. Движењето на економијата ќе биде засновано на...

Каде треба да биде најсилна владината програма

Новиот владин кабинет, без сомнение, реторички ќе ја поддржи реформата на владеењето на правото, само за да ѝ се додвори на Европа, но спроведувањето...

Разновидна мартовска програма на Кинотека

Јазикот што го говорат јунаците во филмовите може да биде најразличен, може да биде и без говор, со пантомима, а може да биде и...

Започна „Форумот на словенските култури“ во Санкт Петербург

Со Меѓународната конференција „Културните рути на словенскиот свет на мапата на Еврпа“, денеска во Санкт Петербург започна специјалната програма на Меѓународната фондација „Форум на...

Британскиот парламент ја усвои програмата на Џонсон

Британскиот парламент синоќа ја усвои програмата на владата на премиерот Борис Џонсон, што се оценува како ненадејна победа за конзервативниот премиер, една недела пред...

Прилеп ја обновува традицијата за марш до Могилата на непобедените за...

Општина Прилеп годинава подготви богата програма за одбележување на 78 годишнината од почетокот на антифашистичката револуција. Одбележувањето ќе трае до 15 октомври, а започна...

1ТВ од вчера не емитува програма

По своја иницијатива 1ТВ, чиј неформален сопственик беше Бојан Јовановски – Боки 13, од вчера престана да емитува програма. Согласно Законот за аудио и...

Центар ќе добие пари за почист воздух?

Општината Центар веќе објави на својата веб-страница дека поднела проект за добивање владини пари за намалување на загадувањето на воздухот, во согласност со јавниот...

Владата ќе дава пари и опрема за почист воздух

За скопските општини со најголема загаденост Само општините што ќе ги исполнат критериумите ќе имаат право да им биде доделена опрема што ќе ја користат...

Утврдена програмата за одбележување на Денот на Републиката

На предлог на Организациониот одбор, Владата на својата редовна 146-та седница ја утврди Програмата за одбележување на Денот на Републиката – 2 Август, Илинден,...