14.8 C
Skopje
27.9.2021 - 1:04

Ознака: проблем

Големиот проблем во срцето на „малиот шенген“

Дали заврши процесот на европското проширување? Без разлика на сите декларации, свечени изјави, повторување на ветувањата од Солунскиот самит на ЕУ од 2003 година,...

Пласманот и ниските откупни цени сѐ уште се голем проблем за...

Штетите од корона-кризата во земјоделството беа големи. Настанаа пазарни нарушувања, проблеми при откупот на зелката, јагнето, винското грозје, тутунот... Пласманот и ниските откупни цени...

Паркирањето проблем, но граѓаните го знаат решението

Паркирањето во населбите стана вистински проблем. Поради недостиг од паркинг-места и сервисните улици се наполнија со паркирани возила. Надлежните велат дека ги бараат сите...

Никој нема право да бара од суверена нација да го преиспитува...

Дали надворешните притисоци на Бугарија, во пакет со внатрешните (предизвикани од македонски интелектуалци), во форма на јавни изјави и вербални саботажи пласирани во медиумите...

Книга за албанскиот проблем во Југославија

„Македоника литера“ ја објави книгата „Албанскиот проблем во Југославија по Тито (1980 - 1990)“ од Маријана Стамова, докторка по историски науки и доцентка на...

Каракачанов: На ЕУ не ѝ е потребен нов проблем на Балканот

Бугарскиот министер за одбрана, Красмир Каракачанов тврди дека македонската политичка елита генерирала голема омраза кон Бугарите. Во интервју за БНТ тој рече дека репресијата...

Сиромаштијата животен проблем

Во време кога во нашата земја се сумираат резултатите од минатата година и почнува реализацијата на планираните активности за оваа година кaко суштински проблем...

Дебелината како проблем на животот во пандемија

Животот со физичко дистанцирање и самоизолација, предизвикани од опасноста од коронавирусот, ја здебели европската популација. Американскиот магазин „Политико“ на темава информира дека жителите на...

Корона-кризата покажа дека национализмите не го хранат населението

Освен многубројните огромни штети предизвикани од пандемиската здравствено-економска криза, таа би можела на површина да извади и некои позитивни елементи, како што е потребата...

Коронавирусот ги остави таксистите без патници и егзистенција

Кичево Проблемите што ги создаде пандемијата од коронавирусот се претворија во непремостлива пречка за нормално функционирање на таксистите во сите градови во земјава, па и...