3.7 C
Skopje
11.12.2019 - 21:52

Ознака: проблеми

Доградбите во расчекор со инфраструктурата

Станари од некои обновени и надградени згради, чија катност е дури и тројно зголемена, поставуваат прашања како никој не го предвидел капацитетот на паркиралиштата...

Историска шанса да се исправат неправдите во културата

Актерката Сања Арсовска, која веќе две години како претседателка на Синдикатот за култура на Македонија гласно зборува за неправдите на вработените во културата, доби...

Сушата ги погоди и одгледувачите на пастрмка

Тримесечниот период без врнежи од дожд, во значителна мера ги испразни речните корита во републикава и како последица од оваа состојба се проблемите со...

Гулабите во таванските простори непожелни гости

Во летниот период дел од станарите на некои згради има проблеми со гулабите што се населуваат во поткровјата. Орнитолозите велат дека на гулабите честа...

Гордоста на Европа „Галилео“ одново се соочува со проблеми

Кога Европската Унија ја претстави својата програма за сателитска навигација, наречен „Галилео“, ја опиша како посилна, попрецизна и посигурна од американскиот ГПС, и начин...

Комуналците во разговор со граѓаните за решавање на проблемите

Комуналците излегоа на терен, а имаат за задача да реализираат едукативно-информативни активности со граѓаните. Вчера вработени на ЈП „Комунална хигиена“ - Скопје се среќаваа...

Земјоделството станува сѐ понеодржливо

Ниските приноси и ниската продуктивност, кои резултираат со ниска профитабилност, како главни проблеми во земјоделството, водат кон неодржливост на системот Земјоделско-прехранбениот сектор е сложен диверзифициран...

Искрена ли е СПЦ кон МПЦ-ОА?

Верските аналитичари велат дека токму СПЦ со својата политика на оспорувања е главната причина што таа денес има проблеми не само со МПЦ-ОА туку...

Проблемите со јаболкото

Според официјалните статистички податоци, јаболкото е најзастапен овошен вид во Македонија, кој денес зафаќа 50,2 отсто од бројот на родни стебла во однос на...

Социјалните мрежи недостапни ширум светот

Кај најголемите социјални мрежи денеска е регистриран проблем и тие не се достапни во повеќе делови на светот, објавија западните медиуми. Корисниците ширум Европа имаат...