Ознака: Пробиштип

Пробиштип ќе добие Музеј на ретки минерали

Рударскиот град Пробиштип ќе добие Музеј на ретки минерали, неговата реализација ќе почне годинава, најави градоначалникот на Општина Пробиштип, Драган Анастасов. Музејот на ретки...

Злетовскиот „банкар“ ги ограбувал и најблиските роднини

Неуките штедачи, а најголем дел од нив биле пензионери, не можеле да ја забележат измамата, затоа што за нив било доволно тоа што на...

Промоција на монографија во Пробиштип

Денеска во Пробиштип ќе се одржи промоција на монографија „Генерациско заедништво и почит“, спомен-книга на генерацијата ученици од Рударското геолошко техничко училиште (РГТУ) од...