Ознака: пријателка

Проекција на забрануваниот кениски филм „Пријателка“

На 27 јуни, во рамките на Месецот на гордоста, во градското кино „Милениум“, со почеток од 20 часот, ќе се одржи проекција на играниот...

Бесплатна филмска проекција на „Пријателка“

Во рамките на Месецот на гордоста на ЛГБТ луѓето, во градското кино „Милениум“, на 27 јуни, со почеток од 20 часот ќе се одржи...

Патник вљубен во стиховите на мигот под дождот на вечноста

Среде чистиот град се потрудив да истурам доволно нерециклирано ѓубре. Ја исфрлив таму македонската политичка гротеска. Дадов две телевизиски и две интервјуа за дневни...