Ознака: приходи

Плати од 500 до 5.000 евра, каде е просекот?

Според најновите податоци од Државниот завод за статистика, просечната плата во државата пораснала и изнесува приближно 500 евра. Но колку висината на просечната плата...

Бесими: Приходите повисоки за над 14 проценти, средствата ќе се насочат...

Навистина добрата наплата на давачките во буџетот од почетокот на годината, овозможија да се издвојат дополнителни средства за мерки за поддршка на стопанството и...

Путин ги искара министрите: Цените растат, приходите на луѓето опаѓаат, а...

Рускиот претседател Владимир Путин изрази неверување за тоа што прават министрите во ситуација кога опаѓаат приходите на населението, а невработеноста и цените на намирниците...

Да се задржи светскиот фокус на државите со ниски приходи

Без разлика колку лошо се одрази пандемијата на ковид-19 врз големите напредни економии, уште полошо беше за земјите со ниски приходи што влегоа во...

Фирмите кои оствариле добивка, не треба да ја враќаат финансиската помош...

Досега се одобрени 21.542 барања од компании за поддршка за исплата на плати од 14.500 по вработен. Како што соопштија надлежните, најголем интерес за...

Домаќинствата без приходи да поднесат барање за минимална помош

Министерството за труд и социјална политика ги информира домаќинствата кои останале без приходи или биле дел од неформалната економија за правото на гарантирана минимална...

Приходите во исчекување, расходите дефинирани

Некои финансиски погледи за идното членство во НАТО Виенскиот институт за меѓународни економски студии во својот нов извештај, презентиран веднаш по одложувањето на датумот за...

САД бараат конфискација на приходите од продажбата на книгата на Сноуден

Министерството за правда на САД соопшти дека поднеле тужба против Едвард Сноуден и бараат конфискација на сите приходи од продажбата на неговата книга која...

Економијата го извлече најдебелиот крај

Безмалку три децении од независноста низ призмата на статистичките показатели Според експертите, не само што е потрошена сегашноста туку е нагризен и дел од иднината...

Четвртина од Европа на прагот на сиромаштија, а во Македонија?

Дури 22,4 отсто од луѓето низ Европската Унија, или 113 милиони луѓе, се изложени на ризик од сиромаштија или социјална исклученост. Официјалните бројки за...