Ознака: притисоци

Дефицитот на понудата на стоки и услуги нема да создаде потрајни...

Во последните месеци во Македонија се забележува мало зголемување на инфлацијата. Такви движења, впрочем, се забележуваат и во поголем дел од светот. Како главна...

Мас: Спорот меѓу Македонија и Бугарија да го решаваат експерти, без...

Во пресрет на јунскиот самит на ЕУ, шефот на македонската дипломатија Бујар Османи оствари посета на Германија и средба со германскиот министер за надворешни...

Чулев: Граѓаните да не подлегнуваат на притисоци

Министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, од Струмица упати порака до граѓаните да не подлегнуваат на притисоци на бизнис структурите. - Граѓаните да не подлегнуваат...

Чулев: Секој обид за поткуп врз гласачите ќе биде санкциониран

Секој обид за поткуп или за какво било влијание врз гласачите ќе биде соодветно евидентиран и ќе бидат преземени мерки за негово санкционирање, порача...

Чулев: Нулта толеранција на сите видови притисоци

Министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, потенцираше дека ќе бидат преземени потребните мерки за соодветно распоредување на полициските службеници, во насока на обезбедување на...

Административците ќе можат да пријават притисоци за време на изборната кампања

Вработените во јавната администрација од денеска ќе можат да пријават евентуален притисок на работното место за време на претстојната кампања за претседателските избори на...

Не може варвари да ми продаваат цивилизација

Поминаа две недели од кобниот 19 октомври, ден кога Собранието ја укина демократијата. Македонија и дефинитивно стана протекторат на „длабоката држава“. Октроираната власт врши...