-1.4 C
Skopje
28.2.2020 - 6:36

Ознака: природни

Судир меѓу Турција и Кипар за природните ресурси во морето

Бродот „Јавуз“ се закотви североисточно од полуостровот Карпасија, кој е обиколен од спорни територијални води. Другиот турски брод „Фатих“ е закотвен на околу 37...

Бањите да се регулираат како природни лекувалишта

Регулирање на статусот на бањите, како природни лекувалишта во рамките на постојниот Закон за здравствена заштита, бараат од Групацијата на бањи при Стопанската комора...