8.8 C
Skopje
28.11.2021 - 0:18

Ознака: природни непогоди

На денешен ден – земјотресот однесе 1.100 животи

Земјотресот од 26 јули 1963 година е една од најкатастрофалните природни непогоди што го погодила Скопје и Македонија. Силината на земјотресот била 9 степени...

Битолчани и леринчани заеднички ќе се справуваат со природните непогоди

Двата соседни града од Македонија и од Грција, Битола и Лерин, заедно ќе се грижат за заштита и справување со природните непогоди и катастрофи,...