Ознака: природна непогода

Ураган го погоди Тексас

Ураганот Хана во саботата го погоди брегот на Тексас, проследен со силни ветрови и големи бранови, по што постои опасност за поплави, па дури...

Недоволно опоравениот Мозамбик повторно на патот на циклоните

Циклонот Кенет пристигна во северниот дел на Мозамбик, земја која уште се обидува да се опорави од минатомесечниот циклон Идаи, кој предизвика голема временска...

Активирани два вулкани во Далечниот Исток

Вулканска активност на две локации во Далечниот Исток предизвикува страв кај локалното население на Филипините и во Индонезија. Вулканот на територијата на Филипините со...