4.8 C
Skopje
2.12.2021 - 14:56

Ознака: природата

Урбанизмот и градежништвото во соживот со природата

Дали и колку е можно да се заштити околината во која се гради и колку е важно секој проект да биде еколошки конципиран, почнувајќи...

Природата и општеството во коалиција со коронавирусот

Толеранцијата кај граѓаните станува сѐ помала, а сѐ почесто се рефлектираат состојби на индивидуална агресија, која тие ја искажуваат на социјалните мрежи. Корона-кризата трае...

Папата Франциск: Коронавирусот можеби е одговор на природата на климатските промени

Папата Франциск ја спореди пандемијата на коронавирусот со неодамнешните пожари и поплави како еден од одговорите на природата на амбивалентноста на светот кон климатските...