Ознака: приоритет

Приоритет на државата се услугите за граѓаните

ИМА ЛИ „ИНСТИТУЦИОНАЛНА АМНЕЗИЈА“ ОКОЛУ НАБАВКИТЕ НА ПАСОШИ, ТАБЛИЧКИ, СВИДЕТЕЛСТВА... Државата треба да се води како фамилија. Однапред се утврдуваат приоритетите, а денес со дигитализацијата...

Летото клучно за помирна есен

Процените се дека со ова темпо на вакцинација, од над 10.000 дози на ден, Македонија до крајот на летото би имала над 500.000 вакцинирани...

Милевски: Климатските промени треба да се приоритет на сите институции

Климатските промени треба да се приоритет на сите институции, како и за целата заедница порача министерот за локална самоуправа Горан Милевски денеска на конференцијата...

СП во скијачки летови пролонгирано за идната година

Светското првенство (СП) во скијачки летови, кое требаше да се одржи во Словенија, на Планица, од 19 до 22 март годинава, е одложено до...

Приоритет за обвинителите ќе бидат пријавите поврзани со коронавирусот

Јавниот обвинител Љубомир Јовевски донел задолжително упатство за постапување на јавните обвинителства, а во врска со новоностанатата состојба со коронавирсуот во Македонија. Приоритет во работењето,...

Може ли борбата против тероризмот да му биде приоритет на НАТО?

Макрон можеби смета дека со брендирање на тероризмот како универзална опасност за сите помага за враќање на солидарноста во НАТО. Но тој погрешно ги...

Зошто ја заборавивме реалната економија?

Политиката приоритет, економијата на маргините „Нова Македонија“ во неколку продолженија ќе ги посочи најголемите проблеми со кои се соочуваат неколку сектори во економијата во последниве...