Ознака: принципи

Отфрлајќи ги бугарските барања, ЕУ ги штити своите изворни принципи на...

Македонија, македонската дипломатија, науката и интелектуалната јавност мора подготвено и ангажирано да настапуваат пред земјите-членки, за да не дозволиме преку преговорите и преку ЕУ...

Политичката калкулативност повторно ги замаглува принципите на правната процедура

Референдум, па избори? Избори, па референдум, или двете заедно? Дали пакетот на референдумот за спогодбата од Мала Преспа, со парламентарни избори (за постигнување на...