Ознака: прилеп

Софија Гешоска со награди ја докажува љубовта кон македонскиот јазик

Деветтоодделенката Софија Гешоска од ОУ „Гоце Делчев“ од Прилеп одлично го владее македонскиот јазик. Потврда за тоа е втората награда што ја освои деновиве...

„Татковината во детските срца“ промовирана во Прилеп

Во градската библиотека „Борка Талески“ во Прилеп, во четвртокот беше промовирана книгата „Татковината во детските срца“ на Марија Таушанска Анастасовска. Станува збор за интересен...

Изложбата „Пејзажни знаци“ во Прилеп

„Пејзажни знаци“ е тематската изложба од Давид Атанасоски, отворена во ликовната галерија на ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп. - Пејзажните знаци низ математиката, геометријата и...

Во Прилеп започна 54-то издание на МТФ „Војдан Чернодрински“

Со доделување на наградите на режисерот Владимир Милчин и актерот Бајруш Мјаку, синоќа во НУЦК „Марко Цепенков“ започна 54-то издание на МТФ „Војдан Чернодрински“,...

Вечерва во Прилеп започнува 54 МТФ „Војдан Чернодрински“

Под мотото „Ова е наше време: Време за театар“ вечерва од 19.30 часот во ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп започнува 54-от Македонски театарски фестивал...

Реконструкцијата на патниот правец Прилеп – Вештачко езеро

Градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски, министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, претседателот на Советот во општината и претставници од Собранието на Република...

Изложба на фотографии во Прилеп

Во Центарот за култура „Марко Цепенков“ - Прилеп вечерва од 19 часот ќе биде отворена 57. изложба „Денови на македонска фотографија“ во организација на Фото сојузот...

Велешкиот театар со „Црвенкапа“ во Прилеп

Театарот „Јордан Х.К-Џинот“ од Велес денеска, во народниот театар „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, со почеток во 19 часот, ќе го отвори театарскиот фестивал за...

При­леп­ски­те мла­ди на пат за странс­тво

Во гра­дот под Мар­ко­ви ку­ли и не са­мо во гра­дот на не­по­ко­рот При­леп, ту­ку и во си­те по­ма­ли и по­го­ле­ми на­се­ле­ни ме­ста во на­ша­та...

„Денови на македонска фотографија“ ќе се одржат во Прилеп

Традиционалните 57. „Денови на македонска фотографија“, кои ќе започнат на 1 јуни, во 19 часот, ќе се одржат во центарот за култура „Марко Цепенков“...