3.3 C
Skopje
10.12.2019 - 4:47

Ознака: прилепски музеј

Прилепскиот музеј отвора лапидариум со вредни експонати

Изложениот материјал во лапидариумот е важен сегмент на нашето културно богатство, а групирањето на експонатите е направено според естетското обликување на просторот. Сите изложени...

Прилепскиот музеј има жртвеник стар осум илјади години

Еден од највредните експонати на Завод и музеј - Прилеп во археолошката поставка е жртвеникот пронајден на локалитетот Врбјанска Чука кај селото Славеј, стар...

Прилепскиот Музеј утревечер ги отвора вратите за посетителите

Прилепскиот Завод и Музеј се вклучува во манифестацијата „Ноќ на музеите“. Утревечер од 19 часот па се до 1 по полноќ, по повод денот...