Ознака: пречистителна станица

Годинава започнува изградбата на пречистителна станица во Скопје

Град Скопје и јавното претпријатие „Водовод и канализација“ годинава започнуваат со реализација на проектот за изградба на пречистителна станица за третман на отпадни води...

Годинава започнува изградбата на пречистителна станица во Скопје

Град Скопје и Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ годинава започнуваат со реализација на проектот за изградба на Пречистителна станица за третман на отпадни води...

Нова опрема во пречистителната станица за отпадни води во Волково

Пречистителната станица за отпадни води во Волково (ПСОВ), која дејствува во рамките на јавното претпријатие „Водовод и канализација“ – Скопје, е наменета за чистење...

Со изградба на пречистителната станица ќе ги исполниме европските стандарди

Пречистителната станица за третман на отпадни води - Скопје е еден од најголемите капитални проекти кои се преземаат во насока на кон исполнување на...

Заврши рокот за аплицирање за изградба на пречистителна станица

Заврши рокот за поднесување на апликации за претквалификација за избор на најповолен понудувач за проектирање и изградба на постројка за третман на отпадни води...

Педесет компании заинтересирани за изградба на скопската пречистителна станица

Досега 50 компании испратиле апликации на повикот за проектирање и изградба на постројка за третман на отпадни води за град Скопје, информира Водовод и...

Скопје ќе добие пречистителна станица за трајно решавање на отпадните води

Душко Весковски најави проект за колосално унапредување на квалитетот на живеење и на животната средина Почна постапката за изградба на пречистителна станица за отпадни води...

Објавен тендерот за избор на изведувач за изградба на Пречистителна станица...

Со објавата на тендерот за избор на изведувач за изградба на пречистителна станица во Битола практично почна реализацијата на уште еден капитален проект за...

Грант од 90 илјади евра за изградба на фекална канализација и...

Со проектот Нордиска поддршка за напредок на Република Македонија, денес во просториите на општина Македонски Брод, беше потпишан договорот за грант во износ од...

Нова пречистителна станица за отпадни води во Гевгелија 

Новата пречистителна станица за отпадни води во Гевгелија денеска беше пуштена во употреба. Таа е со капацитет на третман на отпадните води од 30.000...