Ознака: претставничка

Суспендирано учеството на „Евровизија“ на украинската претставничка

Проблемот во врска со нејзината посета на Крим се случува додека светот гледа дали Русија ќе ја нападне Украина Неизвесно е учеството на „Евровизија“ на...

Сакам да бидaм македонска олимписка претставничка во мечување

Овој спорт бара добра концентрација, внимание и тактика од оние што го практикуваат, за да се предвидат потезите на противникот, вели Неда. Таа досега...

Тел Авив има одлична енергија и прекрасни луѓе

Тамара Тодевска, наша претставничка на „Евровизија“ Секојдневно добивам пораки од луѓе од Македонија и од Европа со благодарност за пораката на „Prоud“. Верувам дека...

Кон Венеција мора да пловиме сигурно, брзо и директно

Никогаш не би можела да размислувам за уметност како слика на ѕид (иако сакам слики на ѕид) - уметноста сама има капацитет за многу...