10.3 C
Skopje
13.5.2021 - 2:00

Ознака: претпријатија

Без иновативност нема конкурентност

ЕУ-фондовите недоволно се искористуваат, пред сѐ, поради комплексните апликации што ги нудат програмите и капацитетот на нашите мали и средни претпријатија Зајакнување на капацитетите на...

Над 130 милиони евра за малите и за средните претпријатија

На малите и на средни претпријатија до крајот на годината ќе им бидат на располагање 136 милиони евра, средства обезбедени преку Европската инвестициска банка,...

Грантови за мали и средни претпријатија – јавниот повик е отворен...

Првиот јавен повик за кофинансирани грантови за мали и средни претпријатија денеска е објавен на веб-страниците на Владата и на Фондот за иновации и...

Занаетчиството како услов за развој на мали и средни претпријатија

Занаетчиите се обременети со водење сметководствена евиденција, немаат доволно стручен кадар и сѐ уште се соочуваат со сива економија. Тие велат дека им се неопходни...