Ознака: претприемачи

Кулебанова: Поддршката за жените претприемачи недоволна

Сојузот на стопански комори на Македонија, Здружението на бизнис-жени и Федерацијата на фармери покренуваат иницијатива за формирање посебен фонд за финансиска поддршка на женското...

Жените-претприемачи во земјоделството се соочуваат со стереотипи и дискриминација

Здружението „Зелена берза“ од Битола го реализира проектот „Од рурална жена до успешен претприемач без стереотипи и дискриминација”. Целта на проектот е да се...

Бугарите повеќе вложуваат во странство

Деновиве премиерот Бојко Борисов се обиде да го минимизира падот на инвестициите од странство и рече дека во Бугарија сега влегувале поквалитетни инвестиции Инвестициите на...

Конкурс за млади претприемачи – најдобрите ќе добијат по 4000 евра

До крајот на годинава ќе биде објавен конкурс за млади претприемачи кои сакаат да почнат сопствен бизнис. Најдобрите пет ќе добијат по 4.000 евра. Ова...