Ознака: Преспанско Езеро

80 милиони денари за проблемите со Дојранското и Преспанското Езеро

На денешната седница на Владата се донесени дополнителни одлуки за одобрување средства од Буџетот за 2021 година за решавање на проблемите со Дојранското и...

Владата одобри 44 милиони денари за спас на Преспанското Езеро

Владата на седница ја разгледа и усвои информацијата со анализа и акцискиот план за Преспанското Езеро, подготвена од Експертската работна група за Преспанско Eзеро. Владата...

Ќе се чистат тињата и сметот на плажите на Преспанското Езеро

Итни мерки за спас Премиерот Зоран Заев, заедно со градоначалникот на Ресен, Живко Гошаревски, посетата на преспанскиот регион ја искористи и за увид и обиколка...

Потписите од петицијата со барања за итни мерки за спас на...

Активисти на Граѓанската иницијатива Охрид СОС до Владата и Министерството за животна средина и просторно планирање поднесоa 5.522 потписи од петицијата со барања за...

Нуредини на консултативна средба за предлог-мерки за спас на Преспанското Езеро

Министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини, заедно со министерот за земјоделство, водостопанство и шумарство, Арјанит Хоџа, и градоначалникот на општина Ресен,...

Договорени приоритети за надминување на алармантната состојба со Преспанското Езеро

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини одржа работна средба со градоначалникот на општина Ресен Живко Гошаревски заради алармантната состојба со Преспанското...

Безбедноста на вода ненаучена лекција

ТРАГИЧНИОТ НАСТАН СО ДАВЕЊЕ ВО ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО КАКО ПОВОД Капачите што користат педалинки мора да носат и елеци за спасување. На плажите треба да функционира...

Пронајдено телото на удавеното момче од Ресен

По речиси 33 часа потрага, пред само неколку минути нуркачите на специјалните единици на МВР го пронајдоа телото на удавеното 16-годишно момче од Ресен...

Продолжува потрагата по момчето што исчезна во Преспанско Езеро

Во раните утрински часови продолжи потрагата по момчето кое исчезна во водите на Преспанското Езеро и акцијата ќе трае се до негово пронаоѓање. Потрагата вчера...

Прекината потрагата по момчето кое исчезна во Преспанското Езеро

Потрагата по 16-годишното момче од Ресен, кое вчера доцна поладнето, околу 18 часот исчезна во во водите на Преспанското Езеро, по над 20 часа упорно...