15.8 C
Skopje
29.9.2021 - 4:50

Ознака: преселба

И мајмуните го менуваат акцентот кога ќе се преселат

Приматите на бразилските делови на Амазон најдоа начин да ја приспособат комуникацијата за подобро да се согласуваат со своите соседи. Мајмуните го користат „акцентот“...

Меган и Хари од Канада се преселија во Калифорнија

Хари и Меган, со нивниот десетмесечен син Арчи, ќе живеат во изолација близу Холивуд, во согласност со државните мерки за коронавирусот. Семејството ја напуштило изнајмената...

Повеќе од пет милиони граѓани од Западен Балкан заминаа во ЕУ

Генералниот секретар на Советот за регионална соработка, Мајлинда Брегу, изјави дека повеќе од пет милиони граѓани од Западен Балкан емигрирале во ЕУ во последните...

Бугарските камионџии се подготвуваат за голема преселба

Над 12.500 компании се лиценцирани во Министерството за транспорт на Република Бугарија за да вршат меѓународен превоз. Околу 75 отсто од нив поседуваат од...