Ознака: преку

Зголемен бројот на мигранти преку Балканот

Бројот на мигранти што илегално влегуваат во Европската Унија преку Западен Балкан годинава се зголемил, соопшти европската агенција за гранична и крајбрежна стража Фронтекс....

Кои производи ја зголемуваат продажбата преку Интернет

Производите што обично се поврзуваат со електронската трговија сè уште важат за најбрзорастечки сегменти од светската трговија на Интернет, но други производствени категории исто...

„Зајакот Џоџо“ – критика на слепиот нацизам преку очите на 10-годишно...

Иако „оскарите“ се веќе зад нас, љубителите на добриот филм сѐ уште ги коментираат, а најверојатно и ќе продолжат да ги дискутираат филмовите што...

Вештачки и биолошки неврони комуницираат преку Интернет

Идејата е во иднина да се користат вештачки мрежи на неврони за да се врати функцијата на специфични заболени мозочни делови, предизвикани од Паркинсонова...

Негување на мајчиниот јазик преку пишување литературни творби

„Негувањето на мајчиниот јазик е наш долг и наше наследство“ беше темата на која пишуваа лични творби ученици од основните училишта на општината Кисела...

Енормно расте бројот на двојки што се запознаваат преку интернет

Спроведеното истражување анализирано од универзитетот „Стенфорд“ покажало дека меѓу 1995 и 2017 година бројот на хетеросексуалци што го запознале својот партнер на интернет се...

Македонците сѐ повеќе се облекуваат преку интернет

Расте интересот кај македонските граѓани за пазарување преку интернет. Последните анализи направени од Асоцијацијата за е-трговија, посочуваат дека има зголемување кај онлајн-нарачките. Во последните...

Патот до Европа води преку Венецијанската комисија

Во заклучоците на Венецијанската комисија јасно се нагласува дека албанскиот јазик, сепак, е само јазик на малцинство во Македонија и решението не треба да...

Општинарите ги затоплуваат битолчани преку интернет

На веб-страницата на општината Битола пишува дека градот сѐ уште има претпријатие за топлификација, иако тоа е заминато во стечај пред повеќе од една...

Борјан Пановски – Македонец што ќе едри преку Атлантикот

Ние сме добро подготвени, ги поминавме речиси сите можни обуки, ни изјави Борјан Пановски, кој ќе биде дел од шестчлен екипаж (крузер „бенето 57“,...