Ознака: Прекувремена работа

Прекувремената работа не е добра за здравјето

Многу работници сметаат дека околината ќе ги доживее како недоволно посветени ако први го напуштат работното место. Според многу истражувања, апсолутно нема полза од...

Лекарите се против прекувремената работа

Законот за работа дозволува максимално 180 прекувремени часови годишно, а лекарите во Хрватска лани одработиле три милиони прекувремени часови Под мотото „Сакам да работам законски“,...

Работниците не се ни борат за надомест за прекувремена работа

Ако без оправдани причини работодавците не им ги обезбедат на работниците правата во согласност со законот и колективниот договор за исплата на прекувремените часови,...

Дали новото правило на Вимблдон ќе го реши проблемот со „прекувремената...

Од годинава во решавачкиот сет ќе се игра тајбрејк по 12-12 во гејмови. Од 2000-та имало 28 меча на машкиот турнир, во кои во...

Прекувремена работа има, но дали се плаќа

На 31,7 отсто од работниците не им се плаќаат прекувремената работа и работата во викенд или за празници, како што е предвидено со законот Над...