Ознака: презема

ЈО ги презема предметите од СЈО?

Неофицијално, денеска се очекува да се донесе одлука Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески, да ги преземе сите предмети на СЈО. Во Министерството за правда денеска...

Ангеловска го презема министерството за финансии

Новата министерка за финансии, Нина Ангеловска, денеска го презема управувањето со Министерството. Ангеловска веќе оствари средба со заменик министерката за финансии, Ширет Елези и државниот...

Белград ги презема стратегиските сектори во Република Српска

Со преземања фирми од енергетскиот и од телекомуникацискиот сектор Србија ќе стекне голема моќ во РС и целата Босна и Херцеговина Србија ги презема компаниите...