Ознака: предрасуди

Зарем стереотипите ќе им пресудат на жените

Студија на УНДП открива дека 90 отсто од светската популација има предрасуди кон жените Мислењето дека мажите се подобри политички лидери или директори на компании...

Музиката наспроти предрасудите

Во првите години по создавањето, младата држава Израел почнала да се гради од нула. Под напливот на фашизмот и антисемитизмот, Евреите протерани од различни...

Балетан што ги урна предрасудите

Кога во 2015 година ирскиот кантавтор Хозиер го објави своето деби „Take Me to Church“, номинирано за „греми“, светот остана без текст. Четриминутната визуелна...

Заев: Да ги надминеме партиските и политичките предрасуди за иднината на...

Очекувам да се изнајде храброст, да се надминат партиските и политичките предрасуди, спреги и да се внимава на иднината на државата, затоа што оваа...