Ознака: предмети

Кацарска тврди дека нема политички притисок врз Уставниот суд

Најголем дел од новопримените предмети оваа година, информира Кацарска, се однесуваат на оценка на уставноста или законитоста, десет се барања за заштита на човековите...

Кацарска: Ниту еден политичар не може да ми влијае за некој...

Претседателката на Уставниот суд, Добрила Кацарска, тврди дека врз неа не може да влијае ниту еден политичар, ниту пак да ѝ се јави за...

Зoшто најразвиените земји во светот музичкото и ликовното образование ги...

На 4.11.2020 година кај министерката за образование и наука Мила Царовска писмено барав прием, со цел да го изнесам мојот став за реформите од...

Јавното обвинителство ги презеде предметите од СЈО

Јавното обвинителство ги презеде предметите од Специјалното јавно обвинителство кое гони кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите. -По...

Јовески: Предметите што се во фаза на судење остануваат кај обвинителите...

Предметите на Специјалното јавно обвинителство по преземањето од страна на Републичкото јавно обвинителство ќе бидат распоредени по обвинителства и по обвинители, а дотогаш предметите...

Стефанова: Неизвесно е дали истите обвинители ќе ги водат предметите од...

Обвинителката од СЈО, Лиле Стефанова информираше дека веќе се одвива примопредавање на предметите од СЈО. Во однос на тоа дали истите обвинители ќе ги водат...

Јовески и СЈО се договараат за преземање на предметите

Започна средбата меѓу државниот јавен обвинител Љубомир Јовески во просториите на Специјалното јавно обвинителство каде се договараат деталите како ќе се преземат предметите што...

СЈО: Подготвени сме веднаш да ги предадеме предметите со сите докази

СЈО е подготвено веднаш да ги предаде предметите по кои постапува со сите списи и докази. Обвинителството соопшти дека од страна на Јавното обвинителство...

Јовески ќе ги преземе предметите на СЈО

Јавното обвинителство одлучи да ги прифати предметите од СЈО. Со тоа, Специјалното јавно обвинителство заминува во историја по четиригодишно постоење. Одлуката следуваше по барањето на Катица...

ЈО ги презема предметите од СЈО?

Неофицијално, денеска се очекува да се донесе одлука Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески, да ги преземе сите предмети на СЈО. Во Министерството за правда денеска...