Ознака: предлог-закон

Антикорупцискиот закон, со европско знаменце, во скратена постапка

Предлог-законот за спречување на корупцијата и судир на интереси во скратена постапка, со европско знаменце, вчера беше ставен на дневен ред на седницата на...

Законот за спречување на корупцијата по итна постапка на собраниска седница

Пратениците денеска во рамки на 80. седница, што ќе почне во 16 часот ќе расправаат по Предлог-законот за спречување на корупцијата и судир на...

Законот за борба против корупцијата по скратена постапка во Парламент

Владата на Република Македонија во рамки на 115-та седница денеска донесе повеќе одлуки меѓу кои и за Законот за борба против корупцијата за кој...

Постигната согласност по предлог-законот за амнестија

Интерпартиската парламентарна група за реформи, интеграција и помирување постигна согласност по Предлог-законот за амнестија за случувањата на 27 април. Согласно Предлогот, амнестијата не ги...

Усвоен Предлог-законот за практикантство

Целосно искористување на потенцијалот на практичната работа, како и овозможување голем број млади невработени лица без практично искуство, одреден временски период да реализираат практична...

Помирувањето има поддршка од европратениците

Процесот за помирување во насока на евроатлантските интеграции на Република Македонија доби силна поддршка од претседателот на Комисијата за надворешна политика на Европскиот парламент,...

Измените на Законот за минимална плата пред Комисијата за труд и...

Собраниската Комисија за труд и социјална политика на денешната седница ја почна расправата за Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за минимална плата...

Граѓански здруженија контра Предлог-законот за отпис на каматите на долговите, бараат...

Граѓански здруженија бараат да се повлече од собраниска процедура Предлог-законот за отпишување на каматите за наплата на долговите поднесен од група пратеници и да се...

Предлог-законот за енергетика предаден на второ читање

Матичната собраниска Комисија за економски прашања на денешната седница го разгледа Предлог-законот за енергетика, во прво читање, и едногласно, со шест гласа „за“ заклучи...