Ознака: предлог-закон

Предлог-законот за јавниот интерес во културата оди во Собрание

Владата го утврди конечниот текст на предлог-законот за јавниот интерес во културата, кој, откако ќе биде усвоен во Собранието, ќе овозможи поотчетно и потранспарентно...

Владата го прифати текстот на Предлог-законот за надворешни работи

Владата го прифати текстот на Предлог-закон за надворешни работи, што има за цел реформа на дипломатската служба во насока на нејзина целосна професионализација и...

Утврден предлог-законoт за бесправно изградени објекти

Владата го утврди предлог-законот за утврдување правен статус на бесправно изградени објекти што изминатиот период беше предмет на разни анализи и критики во домашната...

Утврден предлог – закон за бесправно изградени објекти

Владата утврди предлог – закон за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти. Со предлог законот се предвидува можност за утврдување на правен...

Утврден предлог-законот за стратешки инвестиции од јавен интерес

Владата на својата редовна 167-ма седница го утврди предлог-законот за стратешки инвестиции во Република Македонија – за проекти од јавен интерес, што е во...

Изгласан предлог-законот за минимална плата

Дебатата за минималната плата денес ги скара пратениците од власта и опозицијата. Сепак, измените за предлог-законот беа изгласани со 59 гласови „за“. Минималната плата...

Се олеснуваат условите за производство на вино

Собранието на Македонија попладнево го усвои предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за виното. - Со новите законски измени, кои се правени во соработка...

Џонсон: Предлог-законот за брегзит ќе го испратам во парламентот идната недела

Британскиот премиер Борис Џонсон им порача на пратениците дека од Брисел нема да бара ново одлагање. Тој треба да побара одлагање на датумот за...

Симптоматично откажување на апарати по истекот на гаранцијата

ЕК веќе најави дека ќе излезе со предлог-закон за забрана на програмирано расипување на уредите, а во тек е истрага за тврдењата за постоење...

Адресирани дел од амандманите за новиот закон за Јавното обвинителство

Комисиската распара за Законот за ЈО стартуваше со педесетина амандмани. Воедно ќе се решава и статусот на СЈО, како и на Законот за совет...