Ознака: предизвици

Пендаровски, Заев и Мицковски ги скицираат приоритетите и предизвиците за Македонија...

ЕКСКЛУЗИВНО ЗА „НОВА МАКЕДОНИЈА“ На прашањето кои се најголемите политички предизвици и приоритети за Македонија, ексклузивно за „Нова Македонија“ одговор даваат претседателот на државата, Стево...

Година на големи спортски предизвици

И во една ваква година, и спортот го бараше својот пат, имаше успеси и неуспеси, стекнати се нови и значајни искуства за работата и...

Југоистокот пред нови предизвици

Црна Гора е голем тест за капацитетот на Срби и Албанци, секако и Црногорци, да соработуваат на граѓански концепт - антикорупциски и антикриминален, прозападно...

Шаренолик парламентарен состав со големи предизвици пред себе

Иако овој парламентарен состав може да претрпи и промени, во зависност од тоа кој ќе формира влада и кој од овие избрани пратеници ќе...

Сериозно време и предизвици

Германската канцеларка Ангела Меркел има шест месеци за да издејствува компромиси во ЕУ за најбитните прашања на сите нивоa, а во оваа политичка загатка...

Реформа на реформаторите

Честопати имаме реформи заради реформи, без јасно артикулирано разбирање на врскaта помеѓу целите што власта сака да ги постигне со одредена реформа и акцијата...

Нови спортски предизвици

Кога спортот ќе излезе на другата страна на „тунелот“, веројатно ќе биде сосема поинаков отколку пред влегувањето во него. Претседателот на Светската фудбалска федерација...

Вирусите мутираат поради климатските промени

ДРАГАН ДАНИЛОВСКИ, ЕПИДЕМИОЛОГ Не располагајќи во моментов со специфична терапија и вакцина, на располагање ни стојат само мерки за забавување на брзината на ширење на...

Двојно предавство во најава

Евентуалното стационирање мигранти кај нас, за што Европа веќе отворено крои планови, а нашите сервилни политичари немаат срце да одбијат, не само што длабоко...

Предизвиците во 2020-та, каде е Македонија

СВЕТОТ ПРЕД УШТЕ ЕДНА ТУРБУЛЕНТНА ГОДИНА Македонските познавачи на политичките процеси во светот, во своите согледувања, во голема мера ги лоцираат истите геополитички предизвици за...