Ознака: предавање

Едукативна кампања за борба против мозочен удар во Кичево

Во организација на Здружението за борба против мозочен удар, денес во Центарот за Култура во Кичево, предавање за превенција и лекување на мозочните удари...

Во чест на Св. Трифун предавање на лозарите за органско производство

Предавање за лозарите на тема „Примената на биопестициди и органско производство и практики“ се одржа синоќа во Кавадарци, по повод прославувањето на празникот Св....

Предавање на темата „Политички театар“

Предавање на Мишел Павловски, проследено со јавна дискусија на Лорета Георгиевска-Јаковлева, Софија Куновска, Маја Стевановиќ и Филип Јовановски, на темата „Политички театар“ ќе се...

Предавање на Стефан Новотни на фестивалот „Крик“

Во рамките на годинашното четврто издание на „Крик“, фестивал за критичка култура во организација на „Контрапункт“, вечерва, во 19 часот, предавање на тема „Едноставно,...

Д-р Петановска и м-р Стојкоска-Василевска одржаа предавање за женското здравје

Д-р Наде Петановска и психологот м-р Марија Стојкоска Василевска од првата приватна општа болница „Ре-Медика“, заедно со нутриционистот Тања Турунџиева, одржаа предавање за женското...

Предавање на Тања Бругуера во МСУ

Вечерва, со почеток во 19 часот, во Музејот на современата уметност - Скопје, предавање ќе одржи Тања Бругуера, една од најзначајните и најангажирани уметници...

Позната уметница Тања Бругуера ќе одржи предавање во МСУ

Една од најзначајните и најангажираните уметници во светот, Тања Бругуера, која се занимава со инсталација и перформанс и чии дела честопати ги нагласуваат општествените...

„Развој на филмска маркетинг стратегија“ – работилница со Матијас Ношис

На покана од „Медиа Деск МК“ во Скопје на 2-ри и 3-ти октомври, Матијас Ношис, основачот на една од најреномираните маркетинг агенции за филм...

Предавање на Трифче Сандев во Куќата на Уранија

„Научната и уметничка визита - Охрид“ продолжува вечерва, во 20 часот, во Куќата на Уранија - МАНУ, со предавањето на д-р Трифче Сандев на...

Предавање на Омар Акбар за обновата на „Баухаус“

Предавање на професорот Омар Акбар на темата „Обновата на ’Баухаус‘“ ќе се одржи вечерва, во 20.30 часот, во киното „Фросина“, како дел од саемот...