17.7 C
Skopje
16.7.2019 - 0:35

Ознака: превоз

Кривична против 14 лица кои вршеле злоупотреби со превозот за ученици

Полицијата до обвинителството поднесе кривична пријава против 13 лица лица од Куманово и Скопје, и едно лице од село Режановце кумановско, како и против...

Се однесуваат ли таксистите според кодекс

За време на вршењето на превозот, такси-возачот мора да биде уреден, чист, потстрижен, избричен или со негувана брада и мустаќи, со чиста облека. Да...

Зголемен бројот на превезени патници

Бројот на превезени патници во четвртото тримесечје од 2018 година е зголемен за 12,4 отсто во споредба со истото тримесечје од 2017 година, во...

Железницата може и да се забрза и да се прошири

Анализа, спроведена од Катедрата за железници при Градежниот факултет во Скопје, утврдила дека над 45 отсто од стоката што се превезува со железницата во...

Битола останува без градски превоз?

Доколку во најскоро време не најдат заеднички јазик, лесно може да се случи Битола за брзо време да остане без градски линиски превоз и...

До кога ќе се вози со „бесплатниот превоз на учениците“?

Превозот е ноќна мора не само за голем дел од самите ученици и нивните родители, туку и за директорите на училиштата, а особено за...

Бесплатниот превоз на учениците лош бизнис за Битола

Тоа што особено ги загрижува битолчани е што наместо да се намалат долговите кон превозниците тие се зголемуваат, бидејќи каматите во некои случаи ги...

Преспанските средношколци останаа без превоз за Битола

Околу 150 средношколци од Преспа, кои своето образование го продолжиле во Битола  денеска, втор ден не отидоа на настава поради немање бесплатен превоз. Учениците...

Кому сѐ му е потребен бесплатен градски превоз?

Можеби претходните градски советници некаде згрешија и нивната одлука треба да се стави повторно на дневен ред. Има простор за дискусија, ако ништо друго,...

ЈСП ќе се задолжи за набавка на нови автобуси

Јавното сообраќајно претпријатие долгорочно ќе се задолжува кон меѓународна кредитна институција за да набави нови автобуси за јавниот градски превоз. Вкупниот износ на задолжување...