Ознака: превозници

Превозниците смеат да возат 50 отсто патници од вкупниот број седишта

На владина седница е донесена Уредба со законска сила за дополнување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за превоз во патниот...

Превозниците бараат целосна дигитализација на граничните процедури

Забрзувањето на протокот на стоката со олеснување и поедноставување на процедурите на границите за превозниците е клучно за да може патниот транспорт да има...

Патиштата побрзи, процедурите на граница бавни

Превозниците во меѓународниот транспорт очекуваат одредени бенефиции по најавеното финиширање на Коридорот 10, но истакнуваат дека е неопходно да се поедностават процедурите за проверка...

Превозниците не се откажуваат од своите побарувања

Денеска во општината Битола, општинското раководство со своите служби ги почна преговорите со доверителите кои имаат ненаплатени побарувања од локалната самоуправа. Според информации на „Нова...

На автобусите им треба дезинфекција

Хигиената во голем дел од автобусите вклучени во јавниот градски превоз не е на завидно ниво, особено во возилата на приватните превозници. Загрижува фактот...

Поради диви превозници се укинуваат редовни автобуски линии

Бројот на патниците кај регистрираните автобуски превозници е драстично намален поради „дивите превозници“, така што тие се принудени да ги редуцираат или укинуваат автобуските...

Проблемот со хрватската царина ги здружи превозниците

Со ваквите нестандардни мерки, цариниците ги прават превозниците неконкурентни на транспортниот пазар во Западна Европа Македонските превозници плаќаат огромни казни на влез во Хрватска поради...