Ознака: Прво па женско

Работничките права на жените во фокусот на „Прво па женско“

„Шест часа работа, 6 часа култура, 6 часа активизам, 6 часа одмор“ е застапувачкиот предзнак на шестото издание на фестивалот за феминистичка култура и...

Џез и хип-хоп уметницата Акуа Нару во Скопје

Американската пејачка Акуа Нару ќе одржи концерт на 6 мај во Скопје, во рамки на фестивалот „Прво, па женско“, кој ќе се одржува во...