20.9 C
Skopje
20.8.2019 - 1:08

Ознака: Прашки ракописи

Нови наслови од „Прашки ракописи“

„Процесот на Слански и други чешки судбини“ и „Храбал - тажниот крал на чешката книжевност“ се двата нови наслова во едицијата „Прашки ракописи“ на...

Излезе третата книга од едицијата „Прашки ракописи“

Издавачката куќа „Везилка 2011“ ја објави „Главата на Франц Кафка“, трета книга од едицијата „Прашки ракописи“ на писателот Ристо Лазаров. Претходно во оваа едиција...

„Главата на Франц Кафка” – трета книга од едицијата „Прашки ракописи“

Издавачката куќа „Везилка 2011“ ја објави  „Главата на Франц Кафка" - трета книга од едицијата „Прашки ракописи" на писателот Ристо Лазаров. Претходно во оваа едиција...