-2.2 C
Skopje
24.1.2022 - 12:16

Ознака: Прашање

Зошто сомнеж кога здравјето е во прашање?

Во Македонија досега против ковид-19 се вакцинирале над 850 илјади луѓе, односно над 40 отсто од населението. Во светот овие бројки се доста повисоки,...

Евтина енергија или климатски приоритети е прашање за Европа сега

Европскиот зелен договор има цел да ги сведе на нула емисиите на стакленички гасови во Европа до 2050 година, особено преку декарбонизација на енергетскиот...

Ако се малцински, не значи дека се минорни прашања

Со договорите што се потпишаа со соседите (Преспанскиот договор со Грција и Договорот за добрососедство со Бугарија), Македонија беше под силен притисок поради ветувањата...

Смислено, организирано негирање на засебноста на Македонците

„Нова Македонија“ во неколку продолженија донесува извадоци од книгата ‚‚Македонското прашање од 1994 до денес - комунизмот и национализмот на Балканот“ од Чавдар Маринов....

Прашањето за автокефалноста отвора и прашања за имотот

Случувањата во врска со црковните имоти во Црна Гора предизвикаа повторен судир и дополнителни поделби меѓу Српската православна црква и непризнаената Црногорска автокефална црква....