Ознака: прачовек

Долни Дисан крие фауна со иста старост како прачовекот

Се претпоставува дека пронајдениот мастодонт живеел за време на миоценот (во периодот од пред 24 до 4 милиони години), кога на планетата на овие...

Мастодонтот од Долни Дисан не бил сам, следуваат нови откритија

Откривањето на најкомплетниот скелет во овој момент во светот на мастодонт –предок на мамутот и на денешниот слон во близина на неготинското село Долни...