1 C
Skopje
23.2.2019 - 14:36

Ознака: правосудство

Правосудството прво под лупата на ЕУ

Состојбата во правосудството, реформите во оваа сфера, законите, колку во земјава има владеење на правото, транспаретни и ефикасни судови, непристрасни судии и јавни обвинители,...

Синдикатот на Кривичниот суд бара да има претставник во Телото за...

Синдикалната организација Правосудство во Основниот суд Скопје 1 бара со свој претставник да биде вклучена во Телото за реформи во правосудството.  Во писмото испратено до...

Уште многу реформи пред правосудството

Неопходно е натамошно јакнење на независноста на судството, вклучувајќи ги и на Судскиот совет и на Советот на јавни обвинители, преку транспарентност во одлуките...

Среден прст за правосудството

Постапката на Саљији, без оглед од што е мотивирана, ги издига на повисоко ниво демократските и морални стандарди во земја во која политичарите очајнички...