8.8 C
Skopje
20.10.2021 - 0:12

Ознака: Православен

Божиќ пред или по Нова година?

Проблемот се појавува поради тоа што нашата држава се води по грегоријанскиот календар, а МПЦ по јулијанскиот календар. Тоа значи дека на 7 јануари,...

Православната црква мора да има исти критериуми за сите народи

Ѓоко Ѓорѓевски, декан на Православниот богословски факултет во Скопје Во битката за границите и териториите на православните цркви се занемарува вистинската мисија на црквата...