Ознака: правна помош

Хелсиншки комитет: Граѓаните телефонски ќе добиваат правна помош

Хелсиншкиот комитет за човекови права информира дека поради превенција од ширењето на вирусот КОВИД-19, согласно насоките дадени од страна на Министерството за здравство, бесплатната...

Правна помош за жртвите на насилство

Доколку сте жртва на насилство или познавате некој што трпи насилство, но нема храброст да го пријави тоа, побарајте поддршка и информирајте се за...

Граѓаните во тешка материјална состојба може да побараат адвокат обезбеден од...

Новиот Закон за бесплатната правна помош, кој на голем број граѓани ќе им овозможи пристап до правдата и остварување на нивните права, денеска стапува...

Земјава издвојува најмалку финансиски средства за правна помош

Денеска се одржа Jавна промоција на ​проект за правна поддршка на ранливи жртви на насилни кривични дела имплементиран од страна на Македонското здружение на...

Русија со надеж дека Зеленски ќе го помилува новинарот на РИА

Рускиот комесар за човекови права, Татјана Москалкова, се надева дека новоизбраниот украински претседател Владимир Зеленски ќе преземе чекори за да го ослободи главниот уредник...

Со европски пари ќе се подобрува добивањето бесплатна правна помош

Поддршка на реформата на системот за правна помош во земјава и покревање на јавната свест и информирање на граѓаните за постоење на можност за...