31.3 C
Skopje
17.9.2019 - 19:04

Ознака: правна држава

Правна држава – највисока цел без која не се може

Како да ја победиме нашата култура на неказнивост, нашиот менталитет, кој е посилен од инструкциите на ЕУ, и зошто владеењето на правото сè уште...

Европратеници: Правната држава да биде услов за претпристапните фондови

Комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент побара претпристапните фондови, ИПА 3, да можат да бидат суспендирани ако не се почитува владеењето на правото...

Нотаријатот е еден од темелите на правната држава

Без двоумење може да се пофалиме дека македонскиот е еден од најстарите, најразвиените и најмодерните нотаријати во регионот, но и пошироко Нотарска комора на Република...