4.2 C
Skopje
5.12.2020 - 22:53

Ознака: правила

Правила и протоколи за пречек на првите туристи во Грција

Пред неколку дена Грција објави неколку правила и протоколи за туристите, туроператорите, превозниците и за хотелите во државата. Овие протоколи ги донесоа грчката влада...

„Златен глобус“ со нови правила

Здружението за странски новинари на Холивуд (ХФПА) направи дополнителни привремени промени за 93-то издание на „Златен глобус“. Организацијата зад годишното доделување на наградите објави...

Предлог-правила за уште побрз, поинтересен и повозбудлив ракомет

Предлагам промени на правилата, кои ќе го направат денешниот ракомет висококвалитетен спорт, поблизок и поинтересен за гледачите, лесен за сфаќање и за учење и...

Нови правила за возење со градските автобуси

Од денеска (вторник) не смее повеќе да има метеж и турканици во автобусите на јавниот градски превоз, како што беше тоа до пред велигденските...

Германија меѓу петте најголеми прекршители на правилата на ЕУ

Податоците на Европската комисија откриваат дека во моментот се водат 1.559 активни постапки против 27-те членки на ЕУ, а Германија со 76 постапки е...

Бизарни закони и правила во некои држави

Законите и правилата насекаде низ светот се различни, а понекогаш тие се чудни и бизарни. Честопати таквите закони и правила можат да ги доведат...

Правилата на математиката не важат во литературата

Експертите сметаат дека маркетингот на голема врата се провлекува и во светот на книжевноста, па за најдобро многу често се смета она што е...

Илузијата на глобалниот поредок заснован врз правила

Меѓународното право денес е моќно против немоќните и немоќно против моќните. Сѐ додека е така, глобалниот поредок заснован врз правила ќе остане смоквин лист...

Власта воведува нови изборни правила за функционерите

Собранието на Србија ја почна процедурата за измена на пакет изборни закони со кои ќе се унапредат изборните услови пред парламентарните избори, најавени за...

Михајловиќ и Сари ги менуваат правилата во Серија А

Фудбалскиот сојуз на Италија пред почетокот на сезоната воведе ново правило. Тренерите, доколку не се суспендирани, ќе можат да ги водат своите тимови и...