2.8 C
Skopje
18.1.2022 - 21:09

Ознака: правдата

Лимитите на испорачувањето на правдата

Една од базичните максими во правото е дека бавна правда не е правда. Ако еден предмет се води со години, колку и да е...

Нов фудбалски случај пред Европскиот суд на правдата

Европскиот суд на правдата има историја со фудбалот и во моментов го проучува и случајот на Суперлигата. Судот го донесе и т.н. правило Босман...

„Мавританец“ – дневник за правдата и за неправдата

Филмот „Мавританец“ на шкотскиот режисер Кевин Мекдоналд, познат по наклонетоста да режира приказни за контроверзни теми и личности, со Џоди Фостер и Тахир Рахим...

Премиера на „Лига на правдата на Зек Снајдер“

Долгометражниот филм на „Варнер Брос пикчрс“ и „Ди-си“, „Лига на правдата на Зек Снајдер“, ќе има премиера на 18 март, на Ејч-би-о макс и...

Без брзање, правдата секако е бавна

Една стара мудрост вели внимателно со брзањето, тоа речиси секогаш доведува до каење. Оној што брза, зборува пред да осознае, одговара пред да сфати,...