Ознака: појавува

Астрономски феномен што се појавува околу 12 пати во еден век

Меркур, најблиската планета до сонцето, во нашиот Сончев Систем ќе биде видлив како мала црна точка што се движи наспроти сонцето. Тоа се смета...